Albrekt Johannes Olsen
(1815-1856)
Karen Marie Sørensdatter
(1814-1852)
Ole Søren Albrectsen
(1840-1881)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Ane Mette Frederikke Jensdatter

Ole Søren Albrectsen

  • Født: 15. Nov. 1840, Besser Sogn, Samsø Herred, Holbæk Amt
  • Ægteskab (1): Ane Mette Frederikke Jensdatter den 30. Okt. 1862 i Onsbjerg Sogn, Samsø Herred, Holbæk Amt
  • Død: 18. Jul. 1881, Viby Sogn, Ning Herred , Aarhus Amt i en alder af 40 år
Billede

punkttegn  Notater:

I Aarhus Stiftstidende den 22. juli 1881 er følgende dødsannonce indrykket:
I mandags den 19. juli, døde ved en ulykkelig hændelse under udførelsen af sit arbejde ved Viby Banearbejder Kolonne, min elskede mand Ole Søren Albrechtsen 41 år gammel.
Et barn møder ham hisset og 9 begræde med mig tabet af vor forsørger og beskytter.
Begravelsen finder sted søndag den 24. juli, middag kl. 12.00 på Viby Kirkegård.
Underskrevet af Ane Mette Frederikke.

Samme dag skriver Aarhus Stiftstidende:
Ulykkestilfælde ved Aarhusbanen
"Som det vil ses af omstående dødsavertissement, er en mand forulykket ved arbejde ved banen (ved Viby).
Konen sidder nu tilbage med en meget stor børneflok (9 stk.). Det synes at måtte følge sig selv, at Statsbanens bestyrelse eller Staten, hvad i grunden er det samme i sådanne tilfælde trådte til og holdt den ulykkelige familie skadesløs.
Det fordrer ret og billighed.
Demokratiet har stadig stræbt efter at få en lov frem, der kunne bøde på slige tilfælde, men det har ikke været muligt at få højre til at gå ind på dette retfærdighedsprincip, da dette nu snart til en speciel godsejerklike indskrænkede parti har forset sig på sine egne privilegerede interesser hvortil det klamrer sig som den gerrige til sin skat, når døden banker.
Venstre har flere gange foreslået en lov om Statsunderstøttelse eller Statspension, som det kaldes, når embedsmændene får statsunderstøttelse, til alle der ved ulykke eller alderdom er blevet fattige.
Men højre i rigsdagen har altid sørget for, at en slig lov ikke kom ud, hvilket må være et bevis på at den magt og velvære det nyder gør livet blind for de fattiges og de undertryktes lidelser."


Billede

Ole blev gift med Ane Mette Frederikke Jensdatter, datter af (32.) Jens Pedersen Palle og Karen Marie Jensdatter, den 30. Okt. 1862 i Onsbjerg Sogn, Samsø Herred, Holbæk Amt. (Ane Mette Frederikke Jensdatter blev født den 3. Feb. 1843 i Onsbjerg Sogn, Samsø Herred, Holbæk Amt og døde den 31. Jul. 1913 i Kolding, Brusk Herred, Vejle Amt.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9. Okt. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af claus-ane-ny@outlook.dk