pil pil
Casper Ludvig Bruun
(1883-)
Anna Ida Lavine Pedersen
(1882-)
Hans Christian Hansen
(1872-1948)
Johanne Marie Christensen
(1874-1965)
Svend Aage Bruun
(1909-)
Valborg Johanne Hansen
(1910-)

Jørgen Bruun
(1936-)

 

Familie

Jørgen Bruun

  • Født: 11. Nov. 1936, Nakskov Sankt Nikolai Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt
Billede

punkttegn  Notater:

FT 1940: Nakskov, Fastings Allé 2.1 - hos forældrene

Kristeligt Dagblad 11.11.2016:
En principfast sognepræst fylder rundt
Jørgen Bruun deltog i det historiske opgør mellem Indre Mission og KFUM og KFUK. I dag bliver den tidligere ungdomssekretær, generalsekretær og præst 80 år
Sognepræst emeritus Jørgen Bruun er fra en tid, hvor bølgerne gik højt mellem de to tidligere gamle venner, KFUM og KFUK og Indre Mission. Han nåede at være medlem af begge organisationers ledelse inden bruddet mellem de to i 1978. I dag fylder den holdningsstærke og medieinteresserede Jørgen Bruun 80 år.
Indre Mission og KFUM og KFUK var dengang efterhånden kommet på kant med hinanden i mange spørgsmål, men begrundelsen for selve bruddet var uenigheden om, hvorvidt man kunne ansætte fraskilte i KFUM og KFUK. Det fastholdt Jørgen Bruun, som på det tidspunkt var generalsekretær i KFUM og KFUK.
Jørgen Bruun var også repræsenteret i Indre Missions hovedbestyrelse, og derfor kunne han på et tidligt tidspunkt fortælle de øvrige ledere, at på grund af skilsmissesagen var et brud nok uundgåeligt. Jørgen Bruun skrev et par kronikker i Kristeligt Dagblad, hvor han forklarede, at fraskilte for ham naturligvis havde ret til at blive viet igen, ligesom man ikke var udelukket fra ansættelse, bare fordi man var skilt. I den fælles bestyrelse mellem de to organisationer stod KFUM'erne, heriblandt Jørgen Bruun, fast på synet på fraskilte, og da Indre Mission ikke var enig, tog repræsentanterne herfra konsekvensen og meldte sig ud af bestyrelsen.
Jørgen Bruun er født og opvokset i Nakskov på Lolland. Han er oprindeligt handelsuddannet, men var som ung sekretær i KFUM i Roskilde, og det førte til 23 års engagement for KFUM og KFUK. Han blev landssekretær, leder af Unitas Forlag og til sidst generalsekretær for KFUM og KFUK i Danmark. Det var under hans ledelse, at KFUM og KFUK i 1978 fejrede 100-årsjubilæum.
I 1979 blev han sognepræst i Fløng på Sjælland, og 10 år efter blev han sognepræst i Johannes Døbers Kirke i København frem til 2002, hvor han tog sin afsked.
Jørgen Bruun har som aktiv været optaget af, hvad der præger vores holdninger og de valg, vi træffer. Ikke mindst mediernes valg af hvilke emner, der får deres bevågenhed, har interesseret ham. Han har altid arbejdet samvittighedsfuldt, hvad enten det var som generalsekretær, sognepræst eller formand for foreningen Kristeligt Dagblads Venner. Han er humoristisk og godt selskab, men også principfast, når det gælder.
Jørgen Bruun har rejst landet tyndt og lært den kirkelige geografi at kende, både dengang i ledersammenhæng og senere som taler og foredragsholder. Han har været medlem af Bibelselskabets repræsentantskab, af Folkekirkens Mellemkirkelige Råd og i en årrække af KFUMs Verdensråd. Han kom allerede i 1975 med i bestyrelsen for Kristeligt Dagblads Venner og var fra 1981 til 1997 desuden formand.
Jørgen Bruun bor på Frederiksberg. I dagens anledning er han bortrejst for at fejre fødselsdagen sammen med børn, børnebørn og oldebørn.

Billede

punkttegn  Begivenheder

• Konfirmation, 8. Apr. 1951, Nakskov Sankt Nikolai Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9. Okt. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af claus-ane-ny@outlook.dk