Jacob Thomsen
(-Omkr 1630)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. N. N.

Jacob Thomsen

  • Ægteskab (1): N. N.
  • Død: Omkr 1630, Funder Sogn, Hids Herred, Viborg Amt
Billede

punkttegn  Notater:

Jacob Thomsen i Tollund (tingsvidne 24. 10. 1590), selvejer, sandemand, 1630 havde hans børn overtaget gården

Ikke langt fra Sejl lå Tollund, lidt nord for vejen, der fra Funder Kirkeby går vestpå til Engesvang. Fra omkring 1590 til 1630 havde Jacob Thomsen ejet og beboet denne gård.
Jacob Thomsen var sandemand. Hans navn findes på et tingsvidne, Jacob Bertelsen lod tage, 1590 og desuden i sagefaldslisten til lensregnskabet, da han i 1616 måtte bøde 10 daler for ulovligt købmandsskab. Omkring 1630 gik Tollund over til hans børn, hvad enten det nu var, fordi han gik på aftægt eller var død på den tid.
Jacob Thomsen havde i hvert fald 7 børn. Tollund deltes i to gårde, hvoraf svigersønnen Niels Lauritzen, gift med datteren Inger, havde den ene og tre ugifte sønner, Thomas, Anders og Søren, den anden. Den anden datter Anne var gift i Pårup i Funder sogn, men Vrads herred, som dengang var to gårde. Den ene af dem ejedes af Jacob Bertelsens arvinger, den anden af Søren Pedersen, Annes første mand, hendes anden mand var Erik Mortensen i Pårup. Der var en tredje datter, hvis navn ikke kendes, og endelig Peder, der blev gift og bosat i Sejl.


Billede

Jacob blev gift med N. N.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9. Okt. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af claus-ane-ny@outlook.dk