pil pil
Niels Jespersen
(1836-)
Ellen Kirstine Jensen
(1837-)
Jens Andersen
(1845-)
Mette Sophie Hansdatter
(1846-)
Niels Peter Edvard Jespersen
(1878-)
Johanne Pouline Josephine Margrethe Andersen
(1877-1959)
Ingeborg Sophie Jespersen
(1904-1996)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Aage Knud Niels Christensen

Ingeborg Sophie Jespersen

  • Født: 31. Okt. 1904, Nykøbing Falster Sogn, Falster Sønder Herred, Maribo Amt
  • Ægteskab (1): Aage Knud Niels Christensen den 24. Nov. 1931
  • Død: 3. Maj 1996 i en alder af 91 år
Billede

punkttegn  Notater:

Beretning om Ingeborg Sophie Jespersen

Jeg ved ikke så meget om min farmors barndom udover det allerede beskrevne om hendes forældre, for hun har aldrig selv fortalt ret meget, men hun var på husholdningsskole i Rosengaarden 14 i København. På et tidspunkt mens hun var der på "Husassistenternes fagskole" blev der taget et billede af "interiør fra køkkenet", hvor Ingeborg står i baggrunden ved vinduet med en komfurplade i hænderne.

Efter fagskolen kom hun i lære hos Sidenius. Der var hun ikke glad for at være. Hun boede i et lille mørkt hummer på loftet og familien var ikke særligt søde ved hende, har hun fortalt. Der var meget arbejde og hun havde næsten aldrig fri.

Så kom hun i køkkenet på sygehuset. Her mødte hun Niels Aage, der som slagter leverede kød til sygehusets køkken. Han inviterede hende ud til dans og Ingeborg sagde kækt: vi kan mødes og se om slagteren er vaks. Senere startede hun sammen med Ella på Nobels Cigarfabrik. Hun har aldrig selv røget, men jeg kan huske at hun opbevarede cigarer i et lille tobak skab og havde dem i en tin kasse og et tinkrus. Senere startede lillesøsteren Ada også på fabrikken.

Efter sigende røg hun dog cigarer til fester, men det var især da hun var yngre for jeg kan ikke mindes at have set det. I sine unge dage gik hun til bal på Landsbyen som lå overfor Baltic. Her mødte hendes tvillingesøster Ella sin udkårne slagter Svend til et lørdagsbal.

Farmor Ingeborgs familie var modsat farfar Niels Aages stor og jeg har mange minder fra den gren af familien. Farmors søskende og deres børn, fik jeg en hel del oplevelser sammen med.

Ingeborg og Niels Aage var utrolig glade for deres sommerhus på Marielyst, som Ingeborg efter Niels Aages død passede meget fint. Om sommeren boede hun i sommerhuset og når hun skulle frem og tilbage de 14 km. Så foregik det på cykel de første mange år. Først de senere år måtte hun benytte sig af bussen i stedet for.


Billede

Ingeborg blev gift med Aage Knud Niels Christensen, søn af Carl Vilhelm Christensen og Maren Kristensen, den 24. Nov. 1931. (Aage Knud Niels Christensen blev født den 20. Nov. 1902 i Nykøbing Falster Sogn, Falster Sønder Herred, Maribo Amt og døde den 25. Maj 1965 i Nykøbing Falster Sogn, Falster Sønder Herred, Maribo Amt.)


punkttegn  Parnotater:

Borgerlig viet



Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9. Okt. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af claus-ane-ny@outlook.dk