pil pil
Jens Nicolai Olesen
(1867-1926)
Maren Poulsen
(1866-1936)
Agner Theodor Ahm
(1880-1952)
Karen Nielsen
(1886-1964)
Poul Frederik Olesen
(1897-1944)
Elfrida Marie Ahm
(1907-1999)

Agner Ahm Helleberg Olesen
(1936-2016)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Jette

Agner Ahm Helleberg Olesen

  • Født: 26. Jan. 1936, Thisted Sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt
  • Ægteskab (1): Jette
  • Død: 24. Sep. 2016, København, København, København i en alder af 80 år
  • Begravet: Asminderød Sogn, Lynge-Kronborg Herred, Frederiksborg Amt

punkttegn   Et andet navn for Agner var Agner Ahm.

Billede

punkttegn  Notater:

FT 1940: Thisted, Vestergade 19.1.th - hos forældrene

21.9.1957: Navneændring til Agner Ahm.

Nekrolog (Politiken 26.9.2016):
Som chefredaktør på Politiken var Agner Ahm her og der og alle vegne \endash og altid. Fra tidlig morgen til sen aften.
Som ansvarlig for overenskomsten med Dansk Journalistforbund var han med til at indføre en orlovsordning for de redaktionelle medarbejdere, som blev model for andre virksomheder. Som ansvarlig for redaktionens tekniske udstyr loddede han selv computere sammen. Og som medlem af cheftriumviratet sammen med Herbert Pundik og Jørgen Grunnet var han manden bag et avismirakel: at vende Politikens livstruende oplagsnedgang. Berlingske var dengang det rigeste bladhus, og Jyllands-Postens oplag buldrede derudad. Den levende avis var ved at dø. Men triumviratet fik vendt udviklingen, og først i 1990'erne blev Politiken Danmarks største avis og har været det lige siden.
Agner Ahm var også en venlig mand. Det kan godt være, man gik forgæves for at få forhøjet sit personlige tillæg. Men ellers havde han en fin fornemmelse for at støtte og hjælpe. Også uden for bladet.
Heller ikke i en nekrolog kommer man uden om hans talegaver. Hans mangeårige makker som lederskribent Søren Nielsen skrev ved hans 70-års dag, at >ingen kan huske, at han nogensinde har forsøgt at forkorte et møde<.
Elev i Thisted
Han blev 1959 journalistelev på Aften-Posten i Thisted og kom 1960 til Aalborg Stiftstidende (nu Nordjyske Stiftstidende), hvor han senere som tillidsmand og medlem af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse i den daglige kamp med chefredaktør Alf Schiøttz-Christensen fik finslebet sine forhandlingsevner.
I august 1971 kom han til Politiken, hvor han skrev mere end 5.000 ledende artikler, og hvor han med sin kreative, uortodokse og strategiske tænkning satte sit præg på både hverdagen og visionerne.
Agner Ahms hjerte slog i socialdemokratisk rytme, og det førte til mange diskussioner i hans tid som chefredaktør og lederskribent. Var vi for tæt på Svend Auken eller ej?
Efter sin noget bratte afsked fra Politiken \endash Tøger Seidenfaden fyrede ham 1995, selv om han var syg \endash og et efterfølgende job som chef for Politiken Weekly og plads i koncernledelsen blev Ahm ulønnet rådgiver for den socialdemokratiske gruppe på Christiansborg.
Agner Ahm døde lørdag på Rigshospitalet. Han blev 80 og efterlader sin kone Jette, to sønner og en flok børnebørn.


Billede

Agner blev gift med Jette.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9. Okt. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af claus-ane-ny@outlook.dk