pil pil
Christian Jensen
(1866-1960)
Ane Pejtersen
(1864-1918)
Mads Lund Sørensen
(1860-)
Kristine Jensine Mogensen
(1859-)
Jens Kristian Jensen
(1890-1986)
Marie Kristine Sørensen
(1891-1962)

Arnold Boutrup Jensen
(1927-1989)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Anna Dora Jørgensen

Arnold Boutrup Jensen

  • Født: 2. Nov. 1927, Hørdum Sogn, Hassing Herred, Thisted Amt
  • Ægteskab (1): Anna Dora Jørgensen den 11. Sep. 1953 i Gladsaxe Sogn, Sokkelund Herred , Københavns Amt
  • Død: 19. Aug. 1989, Bagsværd Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt i en alder af 61 år

punkttegn   Et andet navn for Arnold var Arnold Boutrup.

Billede

punkttegn  Notater:

FT 1930: Thisted, Hassing, Hørdum, Hørdum Land, matr. 3e - hos forældrene
FT 1940: Thisted, Hassing, Hørdum, Hørdum, matr. 3e - hos forældrene

8.5.1956: Navneændring til Arnold Boutrup

1.11.1977 (50 år) - Politiken:
Direktør Arnold Boutrup, Legoland, fylder i morgen 50 år. han blev uddannet indenfor landbruget og senere handel. I 1950 blev han dekoratør hos Fonnesbech, og i 1952-65 var han chefdekorationschef hos Anva, og med utraditionelle midler revolutionerede han københavnsk vinduesdekoration. Desuden medvirkede han ved udstillingsopgaver for Udenrigsministeriet og arbejdede med kreative opgaver for Tivoli og Liseberg i Gøteborg. Arnold Boutrup blev i 1965 ansat i Logo-gruppen i Billund, og han blev kreativ ansvarlig for opbygningen af Legoland familieparken. i 1968 blev han udnævnt til administrerende direktør for parken.

1978 (sølvbryllup): Skovalleen 31, Bagsværd
1975-1980: Bor i Bagsværd (fødselsdag omtalt i Politiken)
1988-1997: Bor i Billund (enkens fødselsdag omtalt i Politiken)

1989 (fra dødsannonce): hustru, børn, svigerbørn, barnebarn: Anna, Hanne, Lene, Jørgen, Amalie, Sophie og Caroline

Ansat i Legoland

Mindeord i Politiken 23.8.1989:
Formanden for Turismens Fællesråd, folketingsmedlem Arne Melchior, skriver disse mindeord i anledning af Arnold Boutrups død:
Skønt længe frygtet ramte budskabet om Arnold Boutrups død os som et chock. Vi havde håbet til det sidste. Arnold Boutrup blev kun 61 år.
Han er kendt af mange i vort land og uden for dette som "sheriffen fra Billund", skaberen af det imponerende "Legoland". Denne turistattraktion og fornøjelsespark hører ikke blot til blandt vore vigtigste. Den blev også en dokumentation af dansk skaberevne, kultur og forlystelse, når den er bedst.
Arnold Boutrup var en sjælden blanding af på den ene side kunstnersind og fabulationsevne, på den anden side flid, ansvarlighed og realitetssans. En lykkelig kombination. Han forenede sin skaberkraft med en mildhed for mennesker af helt sjælden karat.
Som noget helt selvfølgeligt blev han ved dannelsen af Turismens Fællesråd indvalgt i dettes styrende organ, forretningsudvalget. I dette arbejde blev han den drivende og inspirerende kraft bl.a. med hensyn til projektet om feriespredning, der takket være hans fremsyn og indlevelsesevne snart er en realitet.
Turismens Fællesråd vil sammen med hans personlige familie, med Lego-familien og utalte danske hæge om Arnold Boutrups minde.

Kristeligt Dagblad 7.6.2018:
I dag for 50 år siden åbnede Legoland i Billund. Begivenheden blev dækket af en udsendt medarbejder og markeret med et stort tillæg i Kristeligt Dagblad
"Det er ikke fjeren, der blev til fem høns, og det er slet ikke noget eventyr, men den eventyrlige virkelighed \endash en lille klods er blevet til 600 huse, et tog, en havn, skibe, en lejr \endash et helt land." Landet blev bygget af Arnold Boutrup, som også bliver omtalt, blandt andet om hans inspirationskilder: "To små piger på otte og tolv år har en ikke ubetydelig del i anlægget af Legoland. Det er to kvikke piger, døtre af idémanden bag det hele, arrangøren Arnold Boutrup. Han spørger dem om, hvordan de mener, at børn vil have en legeby indrettet. Arnold Boutrup er en universalmand, noget af en arkitekt, af en ingeniør, af en snedker og af en gartner. Det flade område i Billund har han lavet om på med terrasser og levende høje. Det kæmpemæssige og usædvanlige arbejde med at anlægge Legoland er skredet hurtigt, planmæssigt og gnidningsløst frem, fordi det nu en gang sætter skub i tingene, når arrangøren selv kan noget af det hele."

Billund UgeAvis:
Legoland fylder 50: - Parken i Billund er den rigtige Legoland
Der manglede en person, som kunne skabe parken, men ham fandt min far i København. Arnold Boutrup lavede udstillinger i vinduerne på et stormagasin, og min far var så begejstret, at han ville vide, hvem han var, for han måtte kunne lave Legoland, forklarede han.
Det kunne han. Faktisk var Arnold Boutrup chef for Legoland fra åbningen i 1968 frem til 1989. De to medarbejdere har sat deres store præg på parken, mener ejeren.

punkttegn  Dødsnotater:

Skovalleen 31, 2880 Bagsværd - Statstidende-2017-228

Billede

punkttegn  Begivenheder

• Konfirmation, 12. Apr. 1942, Hørdum Sogn, Hassing Herred, Thisted Amt.


Billede

Arnold blev gift med Anna Dora Jørgensen, datter af Christian Marinus Jørgensen og Johanne Kirstine Andersen, den 11. Sep. 1953 i Gladsaxe Sogn, Sokkelund Herred , Københavns Amt. (Anna Dora Jørgensen blev født den 11. Sep. 1924 i Gladsaxe Sogn, Sokkelund Herred , Københavns Amt og døde efter 1997.)


punkttegn  Parnotater:

Han: Ungkarl, chefdekoratør, Slotsherrensvej 9, Rødovre
Hun: Pige, ekspeditrice, Telefonvej 6, Gladsaxe



Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9. Okt. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af claus-ane-ny@outlook.dk